Saratele cu parmezan si chimen

de xana in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 7611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 50 gr parmezan
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 50 ml de lapte
  • chimen
  • 1/2 pliculet bicarbonat de amoniu(pliculetul avea 7g)
  • 1 praf de sare
  • In plus:
  • 1 ou
  • sare groasa
  • chimen
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu parmezan si chimen:

Parmezanul se da prin razatoarea cu ochiuri mici sau la robot, sa fie cat mai marunt apoi se adauga peste faina, impreuna cu oul, margarina moale, praful de sare, chimen dupa gust si amoniacul dizolvat in lapte. Se amesteca bine cu mana pana se formeaza un aluat destul de moale si putin lipicios. Se da la frigider 15-20 de minute.

Suprafata de lucru se pudreaza cu faina apoi se intinde o foaie din aluat, nu prea subtire. Se taie in forma dorita si se pun in tava cu hartie de copt. Cu un penson se ung fiecare cu ou batut, apoi se presoara sare si chimen si sa dau la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc.

Mi-au iesit 35 de stelute fragede si bune:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu parmezan si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu mac